Az autókban mindig legyen elsősegély doboz

február 26, 2018 fabbro Egészség

Az autókban a „B” típusú elsősegély doboz kötelező, mely csak akkor minősül elfogadhatónak, ha az előírt eszközöket hiánytalanul tartalmazza, és ha azok érvényes szavatosságúak. Azért is fontos, hogy megfelelő láda legyen a csomagtartónkban, mert ha a hiányos vagy lejárt szavatosságú eszközök miatt nem tudtunk adott esetben segítséget nyújtani, azt a bíróság cserbenhagyásnak minősíti.
Ez azért lehetséges, mivel a törvény értelmében rendelkezni kell a megfelelő felszereléssel, tehát ha nem rendelkezel, veszélyezteted a többi vezetőt. Minden gépkocsivezetőnek tehát után kell töltetnie a hiányos elsősegély dobozokat. Erre adott minden lehetőség, mivel az elsősegély doboz forgalmazásra szakosodott üzletek árulnak külön utántöltő csomagokat.
Tulajdonképpen az utántöltő csomag – mely a hiányos és a lejárt szavatosságú ládák kiegészítésére szolgál csomagok – megegyezik a láda tartalmával, de mivel nincs benne a doboz/láda ára, jóval kedvezőbb áron lehet hozzájuk jutni.
A mentőládákkal foglalkozó webshopok még az a lehetőséget is felajánlják, hogy nagyobb mennyiségű utántöltő anyag esetén, az üresen visszaküldött mentőládákba felár nélkül töltik után a tartalmat.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/